Simplex Header

Igazgatói köszöntő

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm iskolánk honlapján, amelyen igyekszünk tájékoztatást adni leendő, jelenlegi és egykori tanítványainknak és szüleiknek egyaránt.
Egy innovatív iskola a megváltozott társadalmi környezethez alkalmazkodva célok és tervek mentén időről-időre megújul. Az elmúlt tanévek minden tekintetben a folyamatos megújulásról szóltak a Szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban.
Megszépült a környezetünk: Az épület új szigetelést és nyílászárókat kapott, pályázati forrásokból természettudományi, illetve nyelvi labort alakítottunk ki. A sportudvaron rekortán futó- és magasugró, illetve kosárlabda pálya készült; impozáns sportcsarnok és digitális táblákkal felszerelt modern tantermek adnak otthont a diákoknak.
Megújult a tantestületünk módszertani kultúrája, és az oktató tevékenység megkönnyítésére a kollégák új eszközöket: tableteket, laptopokat kaptak..


A XXI. században elvárt kompetenciákhoz igazítottuk a képzési profilunkat: a hagyományos és népszerű tagozataink mint a biológia, dráma, vizuális kultúra, köznevelési típusú sportiskolai képzés, valamint a nyelvi előkészítő tagozat mellett a 2020/2021-es tanévtől új lehetőségként kínáljuk az informatika emelt szintű képzést.
Akkreditált kiváló tehetségpontként kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséges tanulók fejlesztésére, támogatására. Ennek köszönhetően évről évre egyre több diákunk jut el országos tanulmányi, sportversenyek döntőjébe, és ér el szép eredményeket.
A végére hagytam, ami nem változott: a tanulási folyamathoz elengedhetetlen oldott iskolai légkör, a tanulók életkori sajátosságát, személyiségük egyediségét figyelembe vevő gyerekcentrikus oktatás, az érettségi vizsgára, a felsőfokú tanulmányokra való hatékony felkészítés, valamint a gazdag közösségi programok, iskolai hagyományok.

Deák László
Intézményvezető